За Видео Разговорите и Кой има полза от тях.

Здравейте,
Днес искам да споделя една случка.
Помните ли когато телекомуникационните оператори проможаха да предлагат видео разговори? И когато почнаха да се появяват телефони с по 2 камери? Незнам колко от вас са ползвали тази услуга. Аз не съм и не мисля в скоро бъдеще, но ето какво ми се случи.
Та прибирам си се аз от работа тези дни. Студ, мраз, иска ми се ако може целия да вляза в топлата си шапка. Гледам един пич си играе с телефон на една седалка, скучно. Изведнъж набира някой. Вместо да чуя нещо на екрана му се появява някой и той започва да маха с едната ръка.
Пропуснах да ви кажа че до нас има училище за деца с увреден слух.
Казах си те каквото си казах и човека си затвори телефона. Стана ми интересно. Като се замислиш, хората дето могат да чуват и говорят, си ползват телефона по конвенционалния начин, и не съм срещал хора дето да искат да ползват видео разговори. Обаче тези хора дето не могат да чуват, за тях остава алтернативата да си счупят палците от писане на кратки съобщения, или въпросните видео разговори.
Чудя се тези големи глави, в тези големи телекомуникационни оператори, как не са се сетили да направят някакъв преференциален план, за такива хора. Хора на които тази услуга им е наистина нужна.
С други думи да изкарват пари от разговори дори и от тези дето не могат да говорят. Телефоните с 2 камери отдавна не са лукс!
Ето им малко храна за размисъл, могат да го сложат даже в графата благотворителност, за някакви данъчни облекчения, ще си подобрят корпоративния имидж пред обществото и там други такива глупости.
Обаче тези хора са важни, пътуват си с служебните коли, или по – скоро спят в задръстване някъде, и не могат да видят такива неща.

Comments (2)

  1. 10:37 pm, 20/06/2011пари  / Reply

    Лази ми една муха на монитора много кофти… Пиша за да я изгоня ама няма – не бяга гадината 🙁
    Абе няма смисъл от тия видео разговори според мен. Иначе бъдещето вече ни настига – лаптопите навлизат и стават все по евтини .. Има таблети маблети и прочие джиджавки, а безичния интернет скоро ще покрива по важните места. Тоест видоечата няма да е през телефоните

  2. 10:23 pm, 21/11/2011Trixie  / Reply

    Four score and seven minutes ago, I read a sweet article. Lol tahkns

Leave a Reply

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.